Tudnivalók az emelt díjas szolgáltatások működéséről

Kedves Felhasználó!
Az alábbi oldal az emelt díjas sms-sel elérhető szolgáltatások igénybe vételének leírását tartalmazza.
A szolgáltatás emelt díjas sms küldésével érhető el, amelyre azonnal (2 percen belül) válasz érkezik.

Formai tudnivalók

Az elküldött sms lehet szöveges vagy bináris. Ezt az üzenet megírásakor használt karakterek, illetve a telefon beállításai határozzák meg. A bináris üzenet részleteiről később esik szó.
Az emelt díjas szolgáltatásra küldendő üzenetek 2 vagy 3 betűből álló fix kóddal kezdődnek. Ékezetes betűk használata a legtöbb szolgáltatás igénybevételéhez nem szükséges - ahol azonban mégis – , ott fontos tudni, hogy nem használható az összes ékezetes betű.
A Karakterek táblázata tartalmazza az üzenetek írásához használható karaktereket, illetve a nem használhatóak helyettesítő karaktereit. A karakterek táblázatában nem használható karakterek alkalmazásakor a mobiltelefon bináris üzenetként küldi el a nem megengedett ékezetes betűt tartalmazó sms üzenetet. A bináris üzenet vagy visszautasításra kerül (Pannon GSM), vagy egy ponttal helyettesítődik a nem megengedett karakter (Vodafone, T-Mobile).
A telefonkészülékek beállítása szerint az üzenet formátuma lehet szöveges és bináris.
Az üzenetek elküldése során csak szöveges üzenetek használhatók. A nem szöveges (azaz bináris) üzenetek visszautasításra kerülnek.
Az sms írásakor mindig vegye figyelembe, hogy az üzenetben kell-e szóközt használni.
Az üzenetek írásakor ne használjon idézőjelet!

Az Ügyfélszolgálat elérhetőségei:

Telefon: +36 (1) 3539645
E-mail: ugyfelszolgalat@messanet.hu